Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Απειλές Σαρκοζί με προεκλογικό άρωμα…

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επέμεινε στη δέσμευσή του ότι θα ζητήσει την προώθηση μέτρων ώστε να έχουν προτεραιότητα οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και ότι θα αποσύρει τη Γαλλία από τη ζώνη Σένγκεν εάν δεν γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα ευρωπαϊκά σύνορα.
«Όλες οι αγορές των δημοσίων αγαθών στην ήπειρό μαςείναι ανοικτές από το 1994. Στην Ιαπωνία η μόνη ανοικτή αγορά είναι αυτή της υδροδότησης. Στην Κίνα δεν υπάρχει καμιά ανοικτή αγορά. Ζητώ αμοιβαιότητα», είπε ο
Σαρκοζί, «αλλιώς οι γαλλικές δημόσιες συμβάσεις θα ανατίθενται μόνο σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Όταν ο στρατηγός Ντε Γκολ εφάρμοσε την πολιτική της άδειας καρέκλας το 1965 απέσπασε την Κοινή Αγροτική Πολιτική και ώθησε την Ευρώπη μπροστά», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Σαρκοζί όμως επανέλαβε την απειλή του ότι θα αποσύρει τη χώρα του από τη ζώνη Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν 25 κ�! �άτη της ΕΕ, εάν δεν ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα. «Υπάρχουν 120 χλμ. στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω κυρώσεις», πρόσθεσε ο Σαρκοζί. «Δίνω ένα χρόνο ώστε η πρακτική αυτή να αλλάξει, αλλιώς θα αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στη Συμφωνία Σένγκεν», κατέληξε.
ΠΗΓΗ