Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο νέος Πωλ Τόμσεν

ΚΩΛΟΦΑΤΣΑ
Ένα βήμα πριν την έξοδο φημολογείται ότι είναι ο επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα Πωλ Τόμσεν, ενώ αξιωματούχοι της .Ε.Ε έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του. Διαβάστε ποιος είναι
div class="byline">

Ένα βήμα πριν να μας κουνήσει οριστικά το μαντήλι είναι ο επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα Πωλ Τόμσεν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", ο Δανός επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα αντικατασταθεί από τον ίδιο άνθρωπο που τον αντικατέστησε εσχάτως στην Πορτογαλία.
Πρόκειται για τον αναπληρωτή διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Αμπέμπε Σελασιέ.

Άλλωστε, ο κ. Τόσμεν αποτελεί πλέο! ν "το μαύρο πρόβατο" τόσο για τα ελληνικά κόμματα, όσο και για τους απλούς πολίτες, ιδίως μετά τις τελευταίες ατυχείς συγκρίσεις των μισθών στην Ελλάδα με αυτούς στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, οι οποίες μάλιστα βασίστηκαν σε ανακριβή στοιχεία.
Θυμίζουμε ωστόσο ότι ανάλογες φήμες είχαν κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και τότε η επίσημη απάντηση του ΔΝΤ ήταν ότι έφυγε από την Πορτογαλία για να… αφοσιωθεί στην Ελλάδα.
Ο νέος επικεφαλής στην Πορτογαλία, ο οποίος πολύ λογικά και χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις τύπου Τόμσεν και Μορς υποστηρίζει πως "ο βασικός κί�δυνος είναι η ύφεση να αποδειχθεί βαθύτερη. Σε μία τέτοια περίπτωση πιστεύουμε ότι ίσως δεν είναι η καλύτερη πολιτική να κυνηγάμε σταθερούς ονομαστικούς στόχους για το έλλειμμα".
Με τη δήλωση αυτή του κ. Αμπέμπε Σελασιέ άνοιξε η κερκόπορτα να διεκδικήσει και η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωση των στόχων για να αποφύγει η οικονομία τη βαθύτερη ύφεση, η οποία όπως υποστηρίζει και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απειλεί ό,τι επιτεύχθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού.
ΠΗΓΗ