Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το κόμμα - έκπληξη των εκλογών "Δημιουργία Ξανά" για τα σενάρια συνεργασίας των κομμάτων

Την ικανοποίησή της για το ποσοστό που συγκέντρωσε στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά και τον προβληματισμό της για τις μελλοντικές εξελίξεις εκφράζει η «Δημιουργία Ξανά». «Χωρίς ντουντούκες, χωρίς αφίσες, χωρίς πανό, χωρίς όλα αυτά που ρυπαίνουν τη χώρα και προσβάλλουν την αισθητική μας, με εχθρικά τα περισσότερα ΜΜΕ, η Δημιουργία Ξανά έκανε την έκπληξη με...

 2,15 %, κερδίζοντας την εκτίμηση ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων, παρότι το 80% του κοινού εξακολουθεί να μην μας γνωρίζει καν», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει ωστόσο, ότι ο πολιτικός χάρτης που προέκυψε από τις εκλογές «έχει πολλά ναρκοπέδια και δυσδιάκριτη οδό διαφυγής». «Εκτός από τους υμνητές του Στάλιν το κοινοβούλιο έχει υποδεχθεί και τους υμνητές του Χίτλερ», αναφέρει η Δημιουργία Ξανά, προσθέτοντας ότι το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και «δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμία σοβαρή δύναμη που θα μπορέσει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις αγορές».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά «οφείλουν να στηρίξουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και πρωθυπουργό μία προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, ενδεχομένως ξανά τον Λ. Παπαδήμο, εκτός των απαξιωμένων ηγετών τους».

Παρʼ όλα αυτά, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος, «η επιτυχία της Δημιουργίας, αποδεικνύει ότι ένας νέος πολιτικός πολιτισμός γεννήθηκε, με ποιότητα ουσία και αισθητική».