Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η Δανία λέει όχι στο νόμο των «τριών χτυπημάτων» κατά της πειρατείας

H Δανία θα υιοθετήσει μία νέα πολιτική κατά της πειρατείας στο Internet, η οποία θα επικεντρώνεται περισσότερο στην εκπαίδευση του κοινού παρά στην καταστολή.
Το υπουργείο πολιτισμού της Δανίας, αναμένεται να ανακοινώσει ένα "πειρατικό πακέτο", με στόχο να δελεάσει τους χρήστες στο να πληρώνουν για το περιεχόμενο που θέλουν.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, οι Δανοί δε σκοπεύουν να εφαρμόσουν ένα νόμο των τριών χτηπημάτων, όπως φημολογούνταν, σύμφωνα με τον αντίστοιχο Γαλλικό. Αυτό θα σήμαινε πως όποιος χρήστης αποδεδειγμένα κατέβασε παράνομο υλικό τρεις φ�ρές, θα του διακόπτονταν η σύνδεση στο Internet.

Αντί αυτού, οι Δανοί συνεργάζονται με τις εταιρείες της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και άλλους, ώστε να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο και να προσφέρουν ένα προϊόν με νόμιμες επιλογές για τους χρήστες, ενώ ταυτόχρονα θα τους εκπαιδεύσουν για το τι σημαίνει η χρήση και διακίνηση παράνομου υλικού.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως σκοπεύουν να εφαρμόσουν την απαγόρευση πρόσβασης σε torrent sites όπως το Pirate Bay, μέσω των παρόχων, σύμφωνα με το Βρετανικό πρότυπο.

Μάλιστα, η σχ! ετικ ή απαγόρευση φέρεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ των εταιρειών, των παρόχων και τη Δανική κυβέρνηση. Για την εφαρμογή της απαγόρευσης πρόσβασης, θα χρειάζεται δικαστική απόφαση, η οποία θα κοινοποιείται στον εκάστοτε πάροχο.