Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

Τέλος δεν έχει, όπως όλα δείχνουν , το '' ψαλίδι '' στον τομέα της Υγείας, καθώς κρίνεται απαραίτητο να θυσιαστούν νοσοκομεία, φορείς, αλλά και φάρμακα για να εξοικονομηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια για την εξεύρεση ...
των 11,5 δις που αναζητά η κυβέρνηση ως έκτ�κτα μέτρα της Τρόικας για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Ως επιχείρημα για να γίνει αυτό θα αξιοποιηθεί ο όρος '' συγχώνευση '', κάτι που θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση των άχρηστων, όπως λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες, νοσοκομείων.
Όσα νοσοκομεία θεωρούνται μη αποδοτικά (δεν έχουν δηλαδή μεγάλη πληρότητα), θα μπουν στο στόχαστρο και είναι πιθανό να αλλάξουν χρήση.
Πολλά περιφερειακά, είτε θα γίνουν απλά Κέντρα Υγείας, είτε θα μετατραπούν σε εξειδικευμένα κέντρα αντιμετώπισης συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας.
Σχετικά τώρα με τα φάρμακα, οι συν! εχεί ς πιέσεις της Τρόικας να υιοθετηθεί η συνταγογράφηση σύμφωνα με τη δραστική ουσία, θα οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου σύντομα.