Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στο σπίτι του φόβου

1 εικόνα

του Θοδωρή Σκυφτούλη

Επειδή το θέμα δεν είναι για λογοτεχνία, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.

Στο Αllou εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί το House of Fear (σπίτι του φόβου). Ένας χώρος με «Δέκα δωμάτια με διαφορετική τρομακτική θεματολογία, με ειδικό φωτισμό και εφέ σε μια διαδρομή... χωρίς επιστροφή...!» (από το site). Απ' έξω κόσμος πολύς. Ζευγαράκια, αντροπαρέες, γυναικοπαρέες και γενικά ποικιλία. Η αφόρητη ζέστη κάνει την αναμονή δυσκολότερη. Σιγά-σιγά πλησιάζουμε και είμαστε δεύτεροι σε σειρά όταν ο τύπος που είναι μακιγιαρισμένος και ντυμένος για να σε τρομάξει δεν είναι πλέον μπροστά και γενικά επικρατεί μια αναστάτωση.

Περιμένουμε χωρίς να γίνεται κάτι και βλέπουμε τον κόσμο να κατευθύνεται προς τη πίσω μεριά του κτιρίου. Κάποιος από τους ηθοποιούς έχει λιποθυμήσει στο καμαρίνι. Τον βγάζουν έξω, η νοσοκόμα του παίρνει τον σφυγμό, αυτός αρχίζει και συνέρχεται αλλά είναι αλλού. Ιδρώνει, έχει σύγχυση και μετά από λίγο κρυώνει τόσο που φοράει μακρυμάνικο. Κατά πάσα πιθανότητα θερμοπληξία.

Γιατί τα λέω όμως όλα αυτά, μιλώντας με τους ηθοποιούς διαπίστωσα ότι έχουν ζητήσει air condition από τον Μάρτιο και η διοίκηση τους πάει από Δευτέρα σε Δευτέρα με αποτέλεσμα μέσα να έχει θερμοκρασία πάνω από 45 βαθμούς. Σε αυτά προσθέστε μακριά ρούχα τα οποία δεν είναι προσωπικά -που σημαίνει πολύς ιδρώτας που δεν είναι δικός σου-, έντονο μακιγιάζ, τεχνητός καπνός για 6 ώρες σε ένα χώρο που δεν κλιματίζεται καθόλου και δεν αερίζεται επαρκώς. Επίσης η μόνωση του κτιρίου είναι μηδαμινή καθώς είναι προκάτ για αυτό και πολλές φορές έχουν διαμαρτυρηθεί πελάτες οι οπ�ίοι φανταστείτε κάθονται μόνο 10 λεπτά μέσα.

Περισσότερη εντύπωση όμως μου έκαναν δύο πράγματα. Πρώτον, η στάση της διοίκησης του Allou που ούτε τυπικά δεν σταμάτησε έστω για σήμερα και μετά από κάτι τέτοιο τη λειτουργία. Και δεύτερον, η στάση των εργαζομένων εκεί ηθοποιών. Μετά από κάτι τέτοιο δεν απαίτησαν να μπει κλιματισμός, αλλά έκαναν μιάμιση ώρα διάλειμμα και συνέχισαν να δουλεύουν μέχρι τις 12.30, χωρίς να πληρωθούν υπερωρίες για 35 ευρώ μεροκάματο και για ένα ένσημο που δεν είναι καν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Αυτή η λογική μόνο φόβο και άγχος προκαλεί για αυτά που έρχονται και θα πρέπει να ανεχτούμε για να μη μας πούνε κακομαθημένους, τεμπέληδες Έλληνες...(;)

*Ο Θοδωρής Σκυφτούλης είναι δημοσιογράφος.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών