Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τι θα πεί η Μέρκελ

«Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, οι Ελληνες έχουν υποβληθεί σε μεγάλες θυσίες, πρέπει τώρα να δοθεί μια ανάσα στη χώρα». Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που θα στείλει σήμερα η καγεκελάριος Μέρκελ προς Ευρωπαίους εταίρους, αγορές και ελληνική κοινή γνώμη, προϊδεάζοντας για μία θετική έκθεση της τρόικας, η οποία θα "ξεκλειδώσει" την επόμενη δόση του δανείου.

Η επίσκεψη της στην Αθήνα εκτιμάται ότι σηματοδοτεί κάποια μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής στα...
θέματα διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και θα δώσει "επικοινωνιακό πλεονέκτημα" στην κ. Μέρκελ, καθώς θα φανεί ότι με δικές της πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις δίνεται πολιτική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Σημαντικό θα είναι το όφελος και για την Ελλάδα, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες γαι το περιεχόμενο των δηλώσεων και για τις απόψεις που θα εκφράσει η κ. Μέρκελ στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση περιμένει δηλώσεις στήριξης και επιδοσκιμασίας των προσπαθειών της, ελπίζοντας ότι αυτές θα συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του διεθνούς κλίματιος υπερ της Ελλάδος.

Ο Αντ. Σαμαράς και οι στενοί υνεργάτες του εκτιμούν επίσης ότι η επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι διαβεβαιώσεις της και το γενικότερο κλίμα που θα δημιουργηθεί, θα διευκολύνουν την προσπάθεια για την ψήφιση των μέτρων του νέου πακέτου, χωρίς σοβαρολύς κλυδωνισμούς στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

sofokleous