Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Έτσι σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Έτσι σκότωσαν τον Μπιν ΛάντενΈνα νέο τρέιλερ της ταινίας «Zero Dark Thirty» κυκλοφόρησε και… κόβει την ανάσα. ...


Το νέο φιλμ της Κάθριν Μπίγκελοου (The Ηurt Locker) πραγματεύεται την αληθινή(;) ιστορία της καταδίωξης του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε από τους Αμερικανούς.

Ο τίτλος (Zero Dark Thirty) σημαίνει στην στρατιωτική αργκό, "τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα". Και αντικατοπτρίζει την ώρα που η ομάδα των Navy Seals προσγειώθηκε στην περιοχή που βρισκόταν το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, τον οποίο και εκτέλεσαν λίγο μετά τη μία το βράδυ, στις 2 Μαΐου του 2011.

Από εκεί και πέρα, εν αντιθέσει με το πρώτο τρέιλερ, αυτό, το δεύτερο, δείχνει και κάποιους από το καστ της ταινίας που αναμένεται να «σπάσει τα ταμεία». Τζόελ Έτζερτον, Τζέσικα Τσαστέιν, Μαρκ Στρονγκ, Κάλι Tσάντλερ και Τζέιμς Γκαντολφίνι είναι αυτοί που φαίνονται, έστω και για δευτερόλεπτα…

Ενώ μια λεπτομέρεια της ταινίας, είναι ότι η πρεμιέρα της μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο αντί του Νοεμβρίου που ήταν προγραμματισμένη αφού η σκηνοθέτης δεν θέλει να εμπλακεί καθόλου το φιλμ της με τις αμερικανικές εκλογές που γίνονται τότε.