Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πού κοιμάσαι να σου πω ποιος είσαι...

Τα παιδικά υπνοδωμάτια αποτελούν τη ζώνη μέσα στην οποία τα παιδιά ζουν τη δική τους...
πραγματικότητα, απομονώνονται, ενεργοποιούν τη φαντασία τους και διαμορφώνουν κομμάτι του χαρακτήρα τους.

Τα υπνοδωμάτια είναι ο πρώτος προσωπικός χώρος και αντικατοπτρίζει με μεγάλη ακρίβεια τον τρόπο που τα παιδιά μεγαλώνουν, αλλά και τις διαφορετικές κουλτ�ύρες και κοινωνικές τάξεις μέσα στις οποίες αναπτύσσονται και εξελίσσουν την προσωπικότητά τους.

Το βιβλίο με τίτλο ''Where Children Sleep" επιχειρεί μέσα από τα πορτραίτα και τις φωτογραφίες παιδιών ανά τον κόσμο να ''αφηγηθεί'' τις ανισότητες στον τρόπο ζωής τους και να δείξει τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία πραγματοποιούν το ξεκίνημά τους.

Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν μακριά από τα δωμάτιά τους, σε ένα ουδέτερο φόντο, για να διαφανεί με τον καλύτερο τρόπο πώς η ζωή τους έχει επηρεαστεί από το χώρο που μεγαλώνουν, σε μία διαρκή διαδικασία αλληλεπίδρ! ασης της κοινωνικής ζωής και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της.

Τα πολιτιστικά στερεότυπα, τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις και οι συνθήκες που επικρατούν σε κάθε τόπο διαφαίνονται μέσα από τη διακόσμηση των δωματίων.

Λιτά ή υπερφορτωμένα, χαρούμενα ή σκοτεινά, εντός ή εκτός τεσσάρων τοίχων, πλούσια ή φτωχά, όλα δίνουν ένα ιδιαίτερο τόνο και σηματοδοτούν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας.

news247.gr