Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σόιμπλε: Όλοι είμαστε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, απλά εγώ το ξέρω

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του και να μιλήσει για τη ζωή του τα τελευταία 20 χρόνια που ζει σε αναπηρικό καροτσάκι.

 

Σε μια εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Capital, ο 70χρονος υπουργός Οικονομικών ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, από την ημέρα που έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω, έπειτα από δολοφονική απόπειρα στις 12 Οκτωβρίου το 1990.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα σαρκαστικός λέγοντας πως “όλοι οι άνθρωποι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες”, μόνο που ορισμένοι, -όπως για παράδειγμα αυτός-, “απλά το γνωρίζουμε”.

Ανέφερε ότι αποφεύγει γενικώς τις επίσημες εκδηλώσεις εξαιτίας του συνωστισμού στους μπουφέδες για να μην γεμίζει με ψίχουλα από ψηλά, ενώ ιδιαίτερα άβολα αισθάνεται όταν είναι αναγκασμένος να στέκεται σε ουρές , όπως και να έρχεται αντιμέτωπος με τα φλας των φωτογράφων. Δεν έκρυψε πάντως πόσο τον εκνευρίζει ο φακός.

Πώς έμεινε ανάπηρος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Στις 12 Οκτωβρίου του 1990, έδινε προεκλογική ομιλία στην περιοχή Όπεναου κοντά στο Φράιμπουργκ. Ένας Γερμανός, ο Ντίτερ Κάουφμαν, αφού περίμενε καρτερικά να τελειώσει την ομιλία του ο Σόιμπλε τον πυροβόλησε με ένα μικρό περίστροφο το οποίο είχε κλέψει από τον πατέρα του που ήταν κυνηγός.
Δε δίστασε να πλησιάσει, μάλιστα, προκειμένου να του ρίξει από απόσταση αναπνοής.

Η πρώτη σφαίρα βρήκε τον Σόιμπλε στο κεφάλι του, συνθλίβοντας την δεξιά πλευρά του σαγονιού του. Η δεύτερη σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του. Ενστικτωδώς ο σωματοφύλακας του προσπάθησε να τον προστατέψει με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και εκείνος με τη σειρά του.

Ο δράστης της απόπειρας αποδείχθηκε ψυχοπαθής και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική. Όπως αναφέρει τέλος η εφημερίδα Capital ο δολοφόνος, δέκα χρόνια μετά, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

 

spirospero