Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σε κάμψη τα κέρδη Microsoft και Google στο τρίτο τρίμηνο 2012

Απογοήτευσαν τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2012 των Microsoft και Google.
 

Μείωση 22% εμφάνισαν τα κέρδη της Microsoft Corp στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2012, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις των Windows.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 4,47 δισ. δολαρίων ή 53 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 5,74 δισ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα υποχώρησαν 7,9% στα 16,01 δισ. δολάρια. Στους κλάδους των Windows και Windows Live τα έσοδα μειώθηκαν κατά 33% και τα κέρδη κατά 50%.

Εξάλλου, αρνητικά επηρέασε χθες την Wall Street και η είδηση για κάθετη πτώση της κερδοφορίας της Google κατά 20% το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Πρόκειται για συρρίκνωση σαφώς μεγαλύτερη της αναμενομένης, που πυροδότησε ξεπούλημα της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η είδηση, άλλωστε, έριξε στο κόκκινο το σύνολο της νεοϋορκέζικης κεφαλαιαγοράς, έπειτα από τέσσερις συναπτές ανοδικές συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα, η Google ανακοίνωσε για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου κέρδη 2,18 δισ. δολαρίων ή 9,03 δολαρίων ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 10,65 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα που κατέβαλαν στην εταιρεία οι διαφημιστές για κάθε «κλικ» των πελατών υποχώρησε κατά 15% το τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Μετά την ανακοίνωση η τιμή της μετοχής της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο έχασε το 11% της αξίας της, πέφτοντας στα 676 δολάρια, προτού ανασταλεί η συναλλαγή της. Από την αρχή του χρόνου έως το κλείσιμο της Τετάρτης η μετοχή της Google είχε ενισχυθεί κατά 17%.

Το Bloomberg εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της Google δείχνουν ότι τα εργαλεία της χάνουν την ελκυστικότητα και την αξία τους για τους διαφημιστές.