Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ολυμπιακό χωριό: η καταστροφή

Από το 2006 που παραχωρήθηκαν οι κατοικίες του Ολυμπιακού χωριού σε 2400 οικογένειες έως τώρα, πολλά ήταν τα προβλήματα που απασχόλησαν τους κατοίκους και φυσικά καμία η λύση. Με το πέρασμα των χρόνων λοιπόν τα προβλήματα απλά πολλαπλασιάστηκαν και τώρα πια έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Και δεν είναι υπερβολή το ότι χρησιμοποιώ τη λέξη «τρομακτικές», αρκεί να μπορούσες να ζήσεις λίγες μέρες εκεί και να συγκατοικήσεις με άλλες 7 οικογένειες στο ίδιο κτίριο. Και όχι, όπως πολλοί νομίζετε, δεν θα σταθώ απέναντι στην πολιτεία για τα έργα που δεν έκανε κλπ Αλλά θα σταθώ απέναντι στους συμπολίτες μου, η οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία της πολιτείας, την επικείμενη κατάργηση του ΟΕΚ κλπ, έχουν γίνει αδιάφοροι απέναντι στις υποχρεώσεις τους και πράττουν εις βάρος των συνανθρώπων τους.

Στο κτίριο που διαμένουν οι γονείς μου ζουν άλλες 7 οικογένειες. Οι δόσεις των δανείων κυμαίνονται από 230 έως 290 ευρώ μηνιαίως. Από τις 8 συνολικά οικογένειες, οι 2 δεν έχουν πληρώσει ποτέ δάνειο(!!!) και οι άλλες 4-5 σταμάτησαν να πληρώνουν τον τελευταίο χρόνο με το επιχείρημα «αφού κανείς δεν ασχολείται». Και έχουν δίκιο. Κανείς δεν ασχολείται. Τι συμβαίνει όμως με τις οικογένειες που παρά τις δυσκολίες είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους εδώ και 6 έτη; Γιατί τα σπίτια αυτά να μη δίνονταν σε ανθρώπους που κάπου πληρώνουν ενοίκιο 500 ευρώ, και το ποσό των 230 ευρώ �α φάνταζε παράδεισος; Γιατί κάποιοι να καρπώνονται και να απολαμβάνουν χωρίς κανένα κόστος κατοικίες για τις οποίες εκατομμύρια ασφαλισμένοι πλήρωναν εισφορές στον ΟΕΚ χρόνια πολλά;

Και αν με θεωρείτε αυστηρή με τους ανήμπορους συνανθρώπους μου, αρκεί να σας πω πως οι ίδιοι, αυτοί που δεν πληρώνουν το δάνειο, είναι οι ίδιοι που δεν πλήρωναν το νερό τους και όταν η ΕΥΔΑΠ τους το έκοψε, το συνέδεσαν παρανόμως με το κοινόχρηστο, και ξαφνικά οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες βρέθηκαν να οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ 900 ευρώ. Οι ίδιοι έχουν συνδέσει παρανόμως και τη ΔΕΗ. Ο διαχειριστής κατανάλωσε για προσωπικά του έξοδα όλο το αποθεματικό ποσό 1000 ευρώ, ενώ έχει αφήσει απλήρωτους συντηρητές ασανσέρ, πυροσβεστήρες, κοινόχρηστη ΔΕΗ, καθαριότητα, με αποτέλεσμα ν� σταματήσουν όλοι τα παροχές τους στην πολυκατοικία.  

Η κατάσταση είναι δραματική και κανείς δεν προστατεύει τον νομοταγή πολίτη. Όλα πάντα λειτουργούν εις βάρος του. Τη δε αδιαφορία της πολιτείας καλούνται να πληρώσουν τώρα χρυσάφι οι λίγοι «σωστοί». Και όλοι αυτοί που προανέφερα, στα μάτια μου δεν διαφέρουν καθόλου από όλους αυτούς που οι ίδιοι κατηγορούν για την κατάσταση της χώρας. Δεν έχει σημασία για μένα το μέγεθος της παρανομίας ή το ποσό που οφείλεις. Δεν διαφέρεις φίλε μου καθόλου από όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και έχουν τους συνανθρώπους τους να δουλεύουν  για 400 ευρώ από αυτούς που φοροδιαφεύγουν, από αυτούς που κλέβουν, από αυτούς που οδηγούν τον κόσμο στην πείνα και την εξαθλίωση. Γιατί όταν το ήθος σου σου επιτρέπει να χρεώνεις τη δική μου οικογένεια με το νερό που εσύ χρησιμοποιείς, να την αφήνεις να μην έχει κοινόχρηστο ρεύμα και ασανσέρ, την οδηγείς και εσύ σε μία εξαθλίωση που δεν ευθύνεται διόλου για αυτή. Γι' αυτό και σταματάω να σε λυπάμαι. Γιατί είσαι ίδιος με αυτούς. Με όλους αυτούς που μας φέρανε εδώ που είμαστε.

Το θέμα είναι πως αυτά που περιγράφω συμβαίνουν στα περισσότερα σπίτια του Ολυμπιακού χωριού. Και πως κανείς δε κάνει κάτι για αυτό. Κανείς δεν ασχολείται. Και πολύ φοβάμαι ότι κανείς δε θα ασχοληθεί. Η ατιμωρησία όμως είναι η καλύτερη επιβράβευση της παρανομίας τους. Συνεχίστε να τους επιβραβεύετε λοιπόν.