Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Λικέρ κυδώνι

Εύχομαι κι εγώ Καλή Χρονιά σε όλους σας και τσουγκρίζω το ποτήρι μου μαζί σας, με ένα πολύ αρωματικό και ιδιαίτερο λικεράκι!
Ένα λικεράκι που ενθουσίασε τους φίλους μας που το δοκίμασαν τις μέρες των γιορτών, και που το ίδιο ελπίζω να ενθουσιάσει κι εσάς!
Να το φτιάξουμε???

Χρειαζόμαστε:
1300 γρ κυδώνια (όταν καθαριστο�ν θα μείνει περίπου 1 κιλό)
700 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
700 ml βότκα
φλούδα από 1 λεμόνι
5-6 φύλλα αρμπαρόριζα
Στην πράξη:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα λεμονιού.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά, ίσα να πάρει μια βράση και να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια , αφαιρούμε τα κουκούτσια (όχι όμως την φλούδα), τα κόβουμε σε κυβάκια και τα τοποθετούμε �! �ε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Ρίχνουμε στα κυδώνια το κρύο σιρόπι με την φλούδα λεμονιού, την βότκα και την αρμπαρόριζα, και κλείνουμε το βάζο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το λικέρ σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το καθημερινά.
Σε 20 ημέρες σουρώνουμε το λικέρ, χρησιμοποιώντας βαμβάκι η φίλτρο καφέ.
Το ξαναβάζουμε στο βάζο και το αφήνουμε για άλλες 10 ημέρες.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το βαμβάκι για μια ακόμα φορά.
Βάζουμε το λικεράκι μας σε μπουκάλια και είναι έτοιμο να το προσφέρουμε στους καλεσμένους μας!!
Στην υγειά �ας!!!
Μέτη