Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Υπεύθυνη η σορβιτόλη για το θάνατο κοπέλας;

Η διαδικτυακή πύλη εμπορικών πωλήσεων eBay ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να διακόψει, προσωρινά, τις πωλήσεις της σορμπιτόλης, μιας γλυκαντικής ουσίας που υποκαθιστά την χρήση της ζάχαρης. Η απόφαση συνδέεται με το θάνατο μιας 29χρονης Ιταλίδας, η οποία πέθανε προχθές στην πόλη Μπαρλέτα, μετά την χορήγηση μιας....





φιάλης σορμπιτόλης, σε ιατρείο γαστρεντερολόγου. "Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας της κοπέλας, οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη και, κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε το γεγονός. Συνεργαζόμαστε, όμως, τόσο με τις τοπικές, όσο και με τις διεθνείς αρχές", αναφέρεται σε ανακοινωθέν του eBay.

"Πρόκειται, σαφώς, για ένα σοβαρό συμβάν, αλλά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, δεν πρέπει να σημανθεί κάποιος γενικότερος συναγερμός", δήλωσε, από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρενάτο Μπαλντούτσι.!
Άλλες δυο γυναίκες, 62 και 32 ετών, αισθάνθηκαν άσχημα μετά την χορήγηση σορμπιτόλης. Έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Μπαρλέτα, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Αυτό που επιθυμεί να εξακριβώσει, πρώτα απ' όλα, η εισαγγελική έρευνα, είναι αν η σορμπιτόλη είχε χορηγηθεί μόνον με νερό ή αν είχε "μολυνθεί" και με τρίτες, επικίνδυνες, ουσίες.