Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πολλά μικρά νέα από τα media

Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)*

@ Ημερήσια πολιτική και αθλητική εφημερίδα σχεδιάζει να εκδώσει ο Νίκος Πετρουλάκης (πρώην διευθυντής στο Αθλητικό Μετρόπολις), γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο πολύ γνωστά πρόσωπα της συμπρωτεύουσας. Ο λόγος για τον Βασίλη....

 Καρρά και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ώστε να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημά του. Να και κάνα ευχάριστο νέο από τον μιντιακό χώρο…

@ Σύντομα στον ΑΝΤ1 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα μια πολιτική εκπομπή, φυσικά λόγω των εκλογών. Παρουσιάστρια θα είναι η Μαρία Χούκλη, αφού στον σταθμό δεν κρύβουν την χαρά τους για τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

@ Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» υπό τον τίτλο «Λεφτά (για τους υφιστάμενους του Καψή) υπάρχουν», εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι υπερωριακές αμοιβές υπαλλήλων της είναι μειωμένες κατά 73% σε σχέση με πέρυσι.

@ Παράταση ζωής για τη «Ραδιοτηλεόραση»; ΤΟ Δ.Σ. της ΕΡΤ ενέκρινε της παρατάσεις των συμβάσεων του περιοδικού για την εκτύπωσή του με την Τυποεκδοτική και με την Ευρώπη για τη διανομή του έως τις 31 Ιουλίου. Για μετά, βλέπουμε…

«Το Αμάρτημα της μητρός μου»

@ «Το Αμάρτημα της μητρός μου», η νέα ελληνική σειρά του ΑΝΤ1 κάνει πρεμιέρα μεθαύριο, Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 22:00. Το σενάριο υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλο και Ρένια Λουιζίδου ενώ παίζουν επίσης και οι Ορέστης Τζιόβας, Βίκυ Κάβουρα, Νατάσα Καλογρίδη, Χρήστος Σιμαρδάνης, Τζούλης Σούμας, Χρήστος Τριπόδης, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Μάνος Ψιστάκης, Νίκος Πολυδερόπουλος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ξένια Παπαμαργαρίτου και Δημήτρης Τσιώκος.

@ Οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 παρουσίασαν σήμερα στους δημοσιογράφους τη σειρά, σε γνωστό καφέ της παραλιακής, παρουσία όλων των συντελεστών αλλά και του Γιάννη Λάτσιου, ο οποίους μίλησε για την ανάγκη, εν μέσω κρίσης, να στηριχθούν οι ελληνικές σειρές (pic 2).

@ Επίσης, ο γενικός διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 Γιάννης Λάτσιος τόνισε πως «στον ΑΝΤ1 πάντα υποστηρίζουμε την ελληνική μυθοπλασία και πιστεύουμε τα έργα ταλαντούχων και καταξιωμένων δημιουργών. "Το αμάρτημα της μητρός μου" είναι μια πολύ καλή δουλειά. Ελπίζουμε το κοινό να την αγαπήσει και να την αγκαλιάσει, στον βαθμό που την έχουμε αγαπήσει και εμείς».

New entries

@ Μια καινούρια νεανική εκπομπή, το «Carusel», με τη Φένια Παπαδόδημα και τον Γιώργο Παλαμιώτη, αρχίζει στην ΕΤ1 από το Σάββατο 7 Απριλίου και κάθε Σάββατο στις 16:00. Η εκπομπή επιχειρεί μία πρωτότυπη περιοδεία στην ιστορία της μουσικής. Σε κάθε επεισόδιο γίνεται και από μία στάση στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό μουσικό είδος, την ιστορία του και τους πιο διάσημους εκπροσώπους του.

Media… Police!

@ Ιστορική αρνητική «πρώτη» στη Θεσσαλονίκη καθώς για πρώτη φορά δεν μεταδόθηκε η παρέλαση που γίνεται στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ούτε από την ΕΤ3, που θέλει να λέγεται το κανάλι της περιφέρειας ούτε η TV100 που (υποτίθεται ότι) είναι το κανάλι της πόλης.

@ Προφανώς κάποιοι δεν ήθελαν live κάλυψη… γιαουρτομάτων και αποδοκιμασιών!

Συνδικαλιστικά

@ Νέα συνέλευση των εργαζομένων της «Εξέδρας των Σπορ», που έπαψε να κυκλοφορεί εδώ και περίπου μια εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00 στα γραφεία της εφημερίδας.

@ Πλήρη αντίθεση εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στην κυβερνητική πρόθεση να καταργήσει τη δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες, εξαιρώντας κάποιες και υπό προϋποθέσεις. Και «καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος δημοσίευσης των ισολογισμών, για να προστατεύσει την πολυφωνία και τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια της χώρας, με υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας».

Απεργιακά

@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αναστέλλει την εν εξελίξει 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Metrosport», επειδή η εργοδοσία κατέβαλε το μέρος των οφειλομένων αμοιβών που αποτελούσε αντικείμενο της κινητοποίησης.

@ Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων της εφημερίδας «Espresso» όπου επικρατεί αναβρασμός μετά την απόλυση οκτώ εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα και τις δύο 24ωρες απεργίας που έγιναν. Το γεγονός ότι η εργοδοσία παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει λίστα με άλλους 17 προς απόλυση και 9 για εθελουσία έξοδο έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό αλλά και αντιδράσεις.

@ Εξ ου και ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ αποφάσισαν, κατ' εντολή και εξουσιοδότηση των γενικών συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην «Espresso» από τις 17:00 σήμερα ως αύριο, Τρίτη 27 Μαρτίου, την ίδια ώρα, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και την έναρξη διαβουλεύσεων για την επίλυση των εργασιακών θεμάτων.

Παρασκήνιο

@ Η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως αποκάλυψε σήμερα στο «Πρωινό ΑΝΤ1» και στον Γιώργο Παπαδάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, θα καταθέσει σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ, το οποίο έχει γραφεί υπό την αιγίδα του Νίκου Αλιβιζάτου (δικηγόρου και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και προβλέπεται η πλήρης διαχώριση της διοίκησης της ΕΡΤ από την κυβέρνηση. Ήτοι, η εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα (δι)ορίζει τη διοίκηση που θέλει. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Καψής, δεν θα είναι η παρούσα αλλά η επόμενη Βουλή (αυτή που θα προκύψει μετά τις εκλογές, που θα κληθεί να επικυρώσει (ή όχι) το σχέδιο νόμου.

*στο soccerplus