Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Chrome με υποστήριξη του Metro των Windows 8

Η Google διέθεσε μία νέα έκδοση του Chrome για την κοινότητα ανάπτυξης, η οποία υποστηρίζει το Windows 8 Metro mode. Στην έκδοση περιλαμβάνεται αυξημένη υποστήριξη για το πληκτρολόγιο οθόνης των Windows 8 στο Metro mode. Επίσης, διορθώθηκαν διάφορα προβλήματα απόδοσης και κρασαρισμάτων, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Η Google είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα υποστηρίξει το Metro interface ήδη από τον Μάρτιο. Η σχετική έκδοση του Chrome θα περιέχει ενσωμάτωση με τις βασικές χαρακτηριστικές λειτουργίες των Windows 8, όπως τα charms και το snap view, ενώ κατά τη έναρξη της διάθεσης του νέου λειτουργικού δηλώνει πως θέλει να είναι έτοιμη για μια έκδοση του browser της με πλήρη εναρμόνισή του στο περιβάλλον χρήσης των 8 και βελτιωμένη υποστήριξη στις λειτουργίες αφής.

Στα πλαίσια της διεύρυνσης της κοινότητας των προγραμματιστών, η Google ανακοίνωσε επίσης πως εκτός από κάποια νέα χαρακτηριστικά, στο Chrome Web Store, προστέθηκαν έξι επιπλέον χώρες: η Τουρκία, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, δημιούργησε ένα νέο section για offline λειτουργία apps και υποσχέθηκε πως θα παράσχει καλύτερη πληροφόρηση στο developer dashboa! rd.