Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πόσα παίρνει ο μέσος δημόσιος υπάλληλος;

Με το ερώτημα αν επρόκειτο για μεγάλη άγνοια ή για εσκεμμένη παραποίηση των δεδομένων έμειναν οι ακροατές του στελέχους της ΕΚΤΓεργκ Άσμουσεν, ο οποίος ανέφερε πως ο μέσος μισθός του έλληνα δημοσίου υπαλλήλου είναι...
3.000 ευρώ.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα ο κ. Άσμουσεν ανέφερε ότι δεν μπορούμε να ζητούμε από χώρες όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι πάνω από 1.000 ευρώ να συνδράμουν την Ελλάδα όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι, όπως είπε, 3.000 ευρώ.

Ο αριθμός που ανέφερε αποτελεί έκπληξη καθώς απέχει πολύ από την �ραγματικότητα.

Εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά παράξενο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, που ασχολείται εντατικά υποτίθεται με το νευραλγικό ελληνικό πρόβλημα, να μην γνωρίζει τον μέσο μισθό στο ελληνικό δημόσιο.

Άλλες αναλύσεις λένε ότι ίσως η ατζέντα της τρόικας για το δημόσιο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα σκληρή και ότι θα επιμείνει στην απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος της χρονιάς, τη στιγμή που στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης αποκλείονται οι απολύσεις στο δημόσιο.

Για την ιστορία, στοιχεία από την ΑΔΕΔΥ που δημ! οσιο ποιεί η κρατική τηλεόραση αναφέρουν ότι ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει 1.620 ευρώ, ενώ ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1.151 ευρώ.

nooz.gr