Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μπάσιμο για Ενζονζί, απομακρύνεται ο Κουαρέσμα

Ο Ενζονζί, ο οποίος αγωνίστηκε την τελευταία τριετία στη Μπλάκμπερν δεν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο "Ίγουντ Παρκ" μετά τον υποβιβασμό των "ρόβερς" στην Τσάμπιονσιπ, και ο Ολυμπιακός μπήκε σφήνα ανάμεσα σε αρκετούς συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ για να τον φέρει στην Ελλάδα.

Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Γάλλο άσο τέσερις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, Στόουκ, Έβερτον, Φούλαμ και Άστον Βίλα (τον περασμένο Ιούλιο το όνομά του είχε ακουστεί ακόμα και για Άρσεναλ και Τσέλσι), ωστόσο φαίνεται πως ο Ολυμπιακός βρήκε τη "χρυσή τομή" με τη Μπλάκμπερν ώστε να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.

Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στον δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς (η Μπλάκμπεν κοστολογούσε τον παίκτη κοντά στα 6.500.000 ευρώ, τόσο ζητούσε τουλάχιστον από τις αγγλικές ομάδες που τον είχαν βάλει στο στόχαστρο) και αν δεν χαλάσει κάτι την τελευταία στιγμή ο παίκτης ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο Ενζονζί ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην ομάδα της πατρίδας του Αβιάν, με την οποία είχε 37 συμμετοχές (1 γκολ) τη διετία 2007-09, ενώ την τελευταία τριετία φόρεσε 86 φορές τη φανέλα της Μπλάκμπερν (βασικό στέλεχός της) με την οποία σημείωσε 5 γκολ.

"Παράσημο" για τον νεαρό Γάλλο άσο είναι φυσικά το γεγονός ότι επιλέχτηκε "Παίκτης της Χρονιάς" για τη Μπλάκμπερν για τη σεζόν 2009-2010 σε ψηφοφορία που διενήργησαν οι οπαδοί της ομάδας, με την πρώτη του εξαιρετική σεζόν στο Νησί να υποχρεώνει μάλιστα την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου να του προσφέρει τότε συμβόλαιο μέχρι το 2015.

 

"Χάνεται" ο Κουαρέσμα, υπομονή για "Τόρο"

Όσον αφορά στον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλος από την εύρεση του... αντί-Μιραλάς, εκεί τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελαν οι Πειραιώτες.

Και αυτό γιατί μετά την άρνηση του Γκαέλ Κακουτά να έρθει στην Ελλάδα προτιμώντας να παραχωρηθεί δανεικός από την Τσέλσι σε ομάδα της πατρίδας του (πιθανός προορισμός του η Μαρσέιγ), όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι θα υπάρχει αρνητική εξέλιξη και για τον Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε τις τελευταίες ημέρες να κάνει το κόλπο γκρόσο με τον διεθνή Πορτογάλο άσο, όμως το "αγκάθι" σε αυτή την υπόθεση είναι η Μπεσίκτας, που δεν θέλει να σπάσει το συμβόλαιο του παίκτη με τον τρόπο που ο ίδιος το επιθυμεί.

Ο Κουαρέσμα θέλει να φύγει από τον τουρκικό σύλλογο αλλά να μην έχει μεγάλες απώλειες όσον αφορά στο συμβόλαιό του (παίρνει λίγο παρακάτω από 4.000.000 ευρώ το χρόνο), με τη Μπεσικτάς από την πλευρά της να μην είναι καθόλου διατεθειμένη να πληρώνει το... μισό συμβόλαιό του για να τον βλέπει να παίζει στον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά στον Βασίλη Τοροσίδη και το θέμα της ανανέωσής του, δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κουβέντα για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του (παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί συμφωνίας των δύο πλευρών) και όπως υποστηρίζουν στην πειραϊκή ΠΑΕ δεν προβλέπεται να γίνει αυτή την εβδομάδα.

Μιλάει ο Ζαρντίμ μετά το... Τσάμπιονς Λιγκ

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης, στις 20.45, θα κάνει δηλώσεις ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναφορικά με την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, και τους αντιπάλους που θα έχει βγάλει η κληρωτίδα για τον Ολυμπιακό λίγο νωρίτερα.

Οι δηλώσεις θα γίνουν έξω από την αίθουσα συνέντευξης Τύπου ενώ θα γίνει και προπόνηση της ομάδας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" που δεν θα είναι ανοιχτή.