Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Γυμνόστηθη σκλάβα η Μισέλ Ομπάμα!

Εν μέσω φυλετικής αντιπαράθεσης βρίσκεται ισπανικό περιοδικό που δημοσιεύθηκε με εξώφυλλο την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα σκεφθείτε πού έγκειται το πρόβλημα. Στο γεγονός ότι οι ιθύνοντες του περιοδικού αποδέχθηκαν να γίνει photoshop σε πορτρέτο σκλάβας του....

 1800, που μάλιστα είναι γυμνόστηθη, όπου τοποθέτησαν το κεφάλι της Μισέλ Ομπάμα, ώστε όποιος βλέπει το περιοδικό να θεωρεί πως η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ δέχθηκε να φωτογραφηθεί ως ρακένδυτη σκλάβα και δη topless!

Το πορτρέτο παρουσιάστηκε το 1800, υπό τον τίτλο "Πορτρέτο μίας Νέγρας" σε ετήσια έκθεση Τέχνης στο Λούβρο από τον καλλιτέχνη Marie Benoist Guillemine, ως σύμβολο ελευθερίας και δικαιωμάτων έγχρωμων ανδρών και γυναικών. Στη Γαλλία η δουλεία είχε καταργηθεί πριν από έξι χρόνια κι αυτός ήταν τρόπος... εορτασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.



Κρατώντας την αρχική κυριολεκτική του έννοια, το σημερινό εξώφυλλο του περιοδικού φέρει τον τίτλο η "Μισέλ 'τρώει τον Ομπάμα' - Η γυναίκα εγγονή ενός σκλάβου, Κυρία της Αμερικής", καθώς τόσο ο προπάππους όσο και η προγιαγιά της Μισέλ Ομπάμα ήταν σκλάβοι. Στην προεπισκόπηση του άρθρου διατυμπανίζεται το αξίωμα "πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα βρίσκεται μία μεγάλη γυναίκα". Ωστόσο, το πλήρες κείμενο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην γίνεται αντιληπτό σε τι αποσκοπεί αυτό το εξώφυλλο και ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο του �ρθρου.

πηγή: Real.gr