Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Παράταση στο θρίλερ για την Emporiki Bank - Δεν αποχωρεί πλήρως η Credit Agricole


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Credit Agricole με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές αναφορικά με την πιθανή πώληση της Εμπορικής, ωστόσο δεν έχουν ξεκινήσει πιο συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις με κανέναν από τους...

μνηστήρες, όπως γνωστοποίησε η γαλλική τράπεζα, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο.

"Το Δ.Σ. της Credit Agricole έχει αναγνωρίσει τις δεσμευτικές προσφορές που έλαβε στις 8 Αυγούστου για την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής Εμπορική. Δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για την έναρξη πιο προχωρημένων συζητήσεων αναφορικά με οποιαδήποτε από αυτές τις προτάσεις λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα της Ελλάδος, το TXΣ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους όρους και τις προϋποθέσεις στις οποίες θα υπόκειται η συναλλαγή", αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Jean-Paul Chifflet στη διάρκεια του conference call σημείωσε ότι η υπόθεση της Εμπορικής Τράπεζας είναι θέμα μερικών εβδομάδων. Συμπλήρωσε ότι ο γαλλικός όμιλος προτίθεται να κρατήσει το πολύ το 10% της Εμπορικής Τράπεζας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που μετέδωσε το Euro2day.gr από τις 8 Αυγούστου.

πηγή: euro2day.gr