Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Παιδιά και αποπαίδια της εκκλησίας..



Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι ο μητροπολίτης Δημητριάδος ανακάλεσε τη διοικητική ποινή που επέβαλε σε ιερέα επειδή παρέβη σχετική απόφαση και τέλεσε το μυστήριο του γάμου και της βάφτισης σε διαδοχική τελετή και όχι με χρονική απόσταση μεταξύ τους.
Μία όμοια διοικητική ποινή επιβλήθηκε και σε βάρος του ιερέα του Ι.Ν. Βυζίτσας Πηλίου για τον ίδιο λόγο.
Γνωρίζω, πως στο παρελθόν έγιναν και σε άλλους ιερούς ναούς που προφανώς δεν εισάκουσαν την απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάντιου ....

Επίσης, ότι αντίστοιχα διαδοχικά μυστήρια γάμου και βάπτισης τελέστηκαν στις 22-9-2012 στον Ι.Ν. Αγ.Αποστόλων   Αργαλαστής Πηλίου  χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος. Είμαι βέβαιος πως η παρουσία του ιδίου του μητροπολίτη εγγυάται την μη επιβολή αντίστοιχης διοικητικής ποινής σε βάρος του ιερέα του Ι.Ν. Αργαλαστής Πηλίου.
Παιδιά και αποπαίδια στην εκκλησία;
Όλοι είμαστε ίσιοι αλλά κάποιοι περισσότερο ίσοι από τους άλλους;
Θυμάμαι έναν γέροντα που τον ρώτησα πώς να ξεκινάω την ημέρα μου και μου είπε «να σκέφτεσαι πάντα τι θα έκανε ο Χριστός αν ήταν στη θέση μου; Να ο χρυσός κανόνας στην πορεία μας.».
Η πορεία αυτή προφανώς και δεν μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με τις περιστάσεις, ανάλογα με τους περισσότερο ή λιγότερο χριστιανούς, τους περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς, τους περισσότερο ή λιγότερο ίσους, τους περισσότερο ή λιγότερο συμπαθείς ιερείς, ιδιαίτερα όταν  χαράζεται η πορεία αυτή από εκείνους που περιβάλλονται την χάρη της ιεροσύνης.
Ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα της απόφασης που απαγορεύει την τέλεση
διαδοχικά των δύο μυστηρίων, η οποία, πλην του έωλου της νομιμότητάς της και της στενόθωρης λογικής της, δεν συνάδει με βεβαιότητα με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, επιβάλλεται άμεσα η ανάκληση της διοικητικής ποινής σε βάρος του ιερέα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πυγής Βυζίτσας Πηλίου Δούκα Κωνσταντίνου , για να μην μείνει ο λόγος της Αγίας Γραφής, που ο μητροπολίτης πρεσβεύει, κενός λόγος. 
                                                       

                                                                    Πέτροβας Κωνσταντίνος
                                                                            ΚΟΜΟΤΗΝΗ