Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αυτά σκέφτεται και θα κάνει η Σάλκε εναντίον του Ολυμπιακού

Όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Γερμανοί το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υπάρχουν έρριδες μεταξύ των παικτών και του προπονητή παρά το περιστατικό με τον Τζέφερσον Φαρφάν. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον σύλλογο το χαρακτηρίζουν μεμονωμένο και δε θεωρούν πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έκταση.

Επιπλέον, ο Χούουμπ Στέφενς μπορεί να συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Χορστ Χελντ, αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, καθώς οι δύο άνδρες συζητούν κατά καιρούς για την πορεία της ομάδας ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.

 

Σαφώς και υπάρχει πίεση στον Ολλανδό τεχνικό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Άλλωστε αυτό δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μετά από μία ήττα. Η ομάδα παραμένει στη δεύτερη θέση στην Μπουντεσλίγκα και είναι μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το θέμα απλώς για τους ιθύνοντες της Σάλκε είναι πως η ήττα από τη Λεβερκούζεν ανάγκασε τους "βασιλικούς μπλε" να μείνουν οκτώ βαθμούς πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. Μπορεί επίσημα να μην έχουν βγει να πουν οι άνθρωποι του συλλόγου πως στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά στην ουσία πίστευαν στην αρχή της σεζόν πως έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν τον τίτλο και τους ενοχλεί που κάθε φορά που η διαφορά μειώνεται από την Μπάγερν εκείνοι στραβοπατούν στο επόμενο παιχνίδι.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Μπορεί στην Ελλάδα τα βλέμματα όλων σχεδόν να είναι στραμμένα στον συγκεκριμένο αγώνα, όμως, αυτό δεν ισχύει και για τους Γερμανούς. Σαφώς και εκείνοι θεωρούν πως το παιχνίδι είναι σημαντικό, αφού σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως, δεν ανησυχούν τόσο. Εκτιμούν πως αν η Σάλκε είναι καλή τότε θα πάρει το παιχνίδι εύκολα ή δύσκολα κόντρα σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος πιστεύουν πως θα προσπαθήσει να παίξει προσεκτικά και με αμυντικούς προσανατολισμούς. Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Στέφενς έχει δηλώσει ότι η ομ�δα του σέβεται τον Ολυμπιακό και δε θα τον υποτιμήσει.

Η πιθανή ενδεκάδα

Εκπλήξεις δεν αναμένεται να έχει η ενδεκάδα της Σάλκε. Ο Στέφενς κατά πάσα πιθανότητα θα εμπιστευτεί όσους άρχισαν στο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν. Με δεδομένη την απουσία του Ιμπραχίμ Αφελάι, μεσοεπιθετικά δύσκολα θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

Η μόνη έκπληξη που μπορεί να γίνει ακούει στο όνομα του Ατσούτο Ουτσίντα. Ο Ιάπωνας ξεπέρασε τον τραυματισμό του, μπήκε σε ρυθμούς προπονήσεων και ο Στέφενς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητάς του. Γνωρίζει πως είναι ρίσκο να τον βάλει με μόλις μία-δύο προπονήσεις, αλλά η οριστική του απόφαση, η οποία δεν έχει παρθεί, ίσως να είναι και το μοναδικό ερωτηματικό.

 

Επιπλέον Κίνητρο

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη φετινή Σάλκε είναι τα συμβόλαια των Κλας Γιαν Χούντελααρ και Λιούις Χόλτμπι. Αμφότεροι έχουν προσεγγίσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων με τις υποθέσεις τους να διαφέρουν. Όσον αφορά αυτή του Ολλανδού τα πράγματα φαίνεται να είναι λίγο πιο συγκεκριμένα.

Ο Χούντελααρ έχει δηλώσει πολλές φορές πως δεν είναι θέμα χρημάτων το αν θα παραμείνει. Έτσι οι Γερμανοί θεωρούν πως αυτό που περιμένει ο 29χρονος είναι να δει πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι φέτος η ομάδα του. Επομένως, ενδεχόμενη νίκη με τον Ολυμπιακό που θα σηματοδοτήσει την πρόκριση, θα δώσει ταυτόχρονα και την ευκαιρία να πάρουν οι "βασιλικοί μπλε" και την πρώτη θέση και να να θέσουν τα θεμέλια για μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεδομένα θα παίξει ρόλο για την απόφαση που θα πάρει ο Χούντελααρ.