Η Ελλάδα έχει κάνει καλή δουλειά και έχει σημειώσει πρόοδο, ωστόσο απομένουν ακόμη να γίνουν πολλά σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δανειστές της Ελλάδας ίσως πειστούν να δώσουν στην χώρα περισσότερο χρόνο, για να εφαρμόσει το δανειακό πρόγραμμά τη�.
Ενδεικτικό άλλωστε των αμφιβολιών που έχει το ΔΝΤ σε σχέση πρόγραμμα προσαρμογής και τους όρους του είναι ότι η Λαγκάρντ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό η Ελλάδα να φθάσει στον στόχο της μείωσης του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Εντωμεταξύ συνεχώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που μιλούν για έντονη αμφισβήτηση από πλευράς των μελών του ΔΝΤ -και κυρίως από τις αναδυόμενες οικονομίες- των πρακτικών που ακολουθούνται για τις υπερχρεωμένες χώρες και κυρίως για την Ελλάδα.
Από την πλευρα τους οι ετ! αίρο ι στην ευρωζώνη άφησαν να φανεί ότι η Ελλάδα ίσως κερδίσει την επιμήκυνση που ζητά, αλλά αυτή κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνοδεύεται από περισσότερα κεφάλαια.
Σε κάθε περίπτωση για τις τελικές αποφάσεις -ακριβώς επειδή είναι κυρίως πολιτικές- παραπέμπουν στα τέλη Οκτωβρίου, μετά δηλαδη την Σύνοδο Κορυφής.