Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Μέτρα 11,5+3 δισ. ευρώ πρέπει να βρει η κυβέρνηση ώς τις 24 Ιουλίου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος ώς τις 24 Ιουλίου, οπότε επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κλείσει αφενός τον κατάλογο των μέτρων που θα οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών 11,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, αφετέρου να έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για τον περιορισμό της μαύρης τρύπας του φετινού προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα διαρκέσει από τις 24 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, καθώς στη συνέχεια η τρόικα θα πάει... διακοπές.

Αν σε αυτό το διάστημα δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δεν παρουσιαστούν τα μέτρα, τότε η τρόικα θα χρειαστεί να επανέλθει τον Σεπτέμβριο.

Όσο αργεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόσο καθυστερεί η έκθεση της τρόικας αλλά και η επόμενη δόση, καθώς έχει καταστεί σαφές σε όλους τους τόνους ότι «χωρίς θετική έκθεση ξεχάστε τις δόσεις».