Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Φουστέρ, ο μεγάλος άτυχος

Έβγαζε τις προπονήσεις για πλάκα εδώ στο Άχενκιρχ, αν και αρκετοί συμπαίκτες του πιέζονταν, ειδικά τις πρώτες ημέρες, για να βγάλουν εις πέρας το απαιτητικό πρόγραμμα του Λεονάρντο Ζαρντίμ και των συνεργατών του. Όταν οι περισσότεροι παίκτες κουράζονταν, ο Φουστέρ ήταν έτοιμος λόγου χάρη να πάρει μέρος σε δεύτερη διαδοχική προπόνηση!

Επειδή ο 30άχρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση δεν τον φοβόμαστε και είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει ακόμα καλύτερος. Στην περίπτωση, βέβαια, του Φουστέρ πρέπει να σημειώσουμε και κάποια άλλα πράγματα. Ο Ισπανός θεωρήθηκε "παιδί" του Ερνέστο Βαλβέρδε και όχι άδικα, καθώς ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία στη Βιγιαρεάλ να βγει από την αφάνεια της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας και στα 27 του (το 2009) να παίξει για πρώτη φορά στην Primera Division.

Ο Ισπανός προπονητής έφερε μαζί του στην Ελλάδα τον Φουστέρ την τελευταία διετία και ο ποδοσφαιριστής παρά τη δυσπιστία που συνάντησε από όλους μας έβγαλε και με παραπάνω τα λεφτά του. Παίκτης του προπονητή, παίκτης της τακτικής, παίκτης καθοριστικός για τον τρόπο που αγωνιζόταν η πειραϊκή ομάδα τις τελευταίες δύο σεζόν. Φέτος το καλοκαίρι είδε την ισπανική παροικία που είχε στηθεί στο Ρέντη να αποχωρεί. Έφυγαν οι Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του, ο Μαρκάνο και ο Ορμπάιθ. Μόνο ο Χαβίτο υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά ο τελευταίος συγκεντρώνει λί�ες πιθανότητες παραμονής στην ομάδα τη νέα σεζόν.

Ο Φουστέρ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και σε ανύποπτη στιγμή μέσα στην τελευταία διετία, όταν είχε φουντώσει η προπονητολογία σχετικά με το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, είχε πει πως "... δεν παίζει ρόλο που ήμουν εισήγηση του Βαλβέρδε. Θέλω να τιμήσω το συμβόλαιό μου που έχω υπογράψει με την ομάδα". Ο Νταβίδ είναι υπόδειγμα επαγγελματία και δεν έδειξε να επηρεάζεται από την αποχώρηση του προπονητικού του μέντορα. Κάθε άλλο...

Επαναλαμβάνουμε πως ήταν στους καλύτερους του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας μέχρι να τραυματιστεί το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (11/7). Δίνει τον καλύτερο εαυτό του και δεν θα είχε πρόβλημα να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον πειραϊκό σύλλογο. Βέβαια, τον Γενάρη βρέθηκε κοντά σε μεταγραφή σε τουρκική ομάδα και θα ακουστούν πολλές φήμες ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Θυμίζουμε πως στο υπάρχον συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα τριών εκατομμυρίων ευρώ. Και όσο δεν ανανεώνει, η φημολογία αυτή θα βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα.

* Από το απόγευμα της Παρασκευής (13/7), η ΠΑΕ Ολυμπιακός έπαψε να μοιράζει στους απεσταλμένους του Τύπου το επιλεγμένο υλικό που έδινε από τις προπονήσεις. Οι απεσταλμένοι στο Άχενκιρχ της Αυστρίας δεν μπορούσαν να βιντεοσκοπούν το πρόγραμμα της προπόνησης και να παρουσιάσουν δικά τους πλάνα στο αναγνωστικό κοινό, έπειτα από εντολή της διοίκησης του πειραϊκού συλλόγου από το απόγευμα της Δευτέρας (9/7).

Εσείς διαβάστε: Γκρέκο: "Θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό", Στιγμές ...μαγείας από Αμπντούν και Φέισα, Από Τετάρτη κρίνονται οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, Τα 7 φιλικά του Ολυμπιακού στην προετοιμασία, Ενροτέ:"Έκανα� πίσω Μπάγερν και Λιλ για Μιραλάς".