Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο αντί-Σιμάο δεν είναι Σιμάο...

Ο Μοζαμβικανός αμυντικός μέσος επέλεξε να μεταγραφεί σε ένα ποδοσφαιρικό νεκροταφείο από το να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και να εξελιχθεί αγωνιστικά. Επιλογή σεβαστή και με δόση λογικής, αλλά σίγουρα έξω από τη λογική του αθλήματος.

Ο φιλόδοξος Σο

Ο εκλεκτός του Ζεσουάλδο Φερέιρα για να τον αντικαταστήσει ήταν ο Χαμπίμπ Σο. Ένας ποδοσφαιριστής με θητεία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Το αν στο γήπεδο αποδώσει όσα ο Σιμάο, θα φανεί μόνο στη διάρκεια της σεζόν.

Όμως στην πρώτη του συνέντευξη ως πράσινος, έδειξε ότι διαθέτει διαφορετικό σκεπτικό από τον… προκάτοχο του. Σε ερώτηση που του έγινε για πρόταση που δέχτηκε από την Κίνα, απάντησε το αυτονόητο: είναι μόνο 25 χρονών και προτεραιότητα του είναι να καθιερωθεί και να κερδίσει τίτλους.

Ο Σενεγαλέζος χαφ αποδεικνύει ότι είναι φιλόδοξος και επιζητεί το παραπάνω βήμα. Εάν θα το πετύχει είναι ένα άλλο θέμα, όμως σκοπεύει να το προσπαθήσει. Εφόσον το διεκδικήσει με τη θέληση που του υποστηρίζει, θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος για τον Παναθηναϊκό.

Η λογική Φερέιρα

Οι δηλώσεις των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού φανερώνουν ένα από τα βασικά κριτήρια που έλαβε υπόψη του ο Φερέιρα για να τους επιλέξει.

Έχουν δίψα για να αναδειχθούν και βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως την χρυσή ευκαιρία να το πετύχουν. Ο Πορτογάλος τους εμπιστεύτηκε και μένει να φανεί εάν τον δικαιώσουν, βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα...