Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Άρχισαν τα όργανα… για Βρούτση

Η πρώτη «τουφεκιά» από τον επικεφαλής του ΚΙΝ.Α (Κίνημα Αναγέννησης) πρώην υφυπουργό Εργασίας Νίκο Νικολόπουλο προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση ήρθε όταν σε πρόσφατη παρέμβασή του ο Αχαιός πολιτικός χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας ως τον … «γαλά�ιο» Κουτρουμάνη.

Η δεύτερη όταν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «οι Σαμαράς και Βρούτσης κρύβονται πίσω από τον Τόμσεν»
...

Η… τρίτη και φαρμακερή έρχεται μέσω Βουλής… όπου τις προσεχείς ημέρες καταθέτει ερώτηση για το μέγα ζήτημα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας από την οδό Πειραιώς στην οδό Σταδίου, προκειμένου όλες οι υπηρεσίες να είναι «μαζεμένες» αλλά κυρίως να εξοικονομηθεί το ποσό των 400.000 ευρώ!

Ένα ζήτημα που με κάθε ευκαιρία ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι με δικές του ενέργειες… λήγει!

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Ελάχιστες μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τον σχηματισμό κυβέρνησης, μία από τις πρώτες αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας ήταν η μεταφορά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας που στεγάζονται στην οδό Πειραιώς 40, στο κτήριο της οδού Σταδίου 29. Μάλιστα, ο κ. Υπουργός είχε δηλώσει τότε: ''Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναμένεται να εξοικονομήσει 400.000 € ετησίως από μισθώματα, πλέον των οικονομιών κλίμακας που θα επιτευχθούν λόγω της μείωσης της γραφειοκρατίας και των λειτουργικών εξόδων. Επίσης, �πιτυγχάνεται ο διαχρονικός στόχος της ενοποίησης των Υπηρεσιών του Υπουργείου''.

Όπως επίσης είχε ανακοινωθεί, την ευθύνη μεταφοράς είχα αναλάβει εγώ, ως Υφυπουργός τότε. Ωστόσο, μετά τη δική μου παραίτηση, ουδέν νεότερον έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ο καιρός περνάει και, προφανώς, τα μισθώματα εξακολουθούν να καταβάλλονται, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Υπουργείου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

α) Σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση μεταστέγασης των υπηρεσιών του Υπουργείου σήμερα; Υπήρξε εξέλιξη και αν ναι, ποια είναι αυτή;

β) Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της μεταστέγασης του Υπουργείου; Υπάρχει κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών και ολοκλήρωσης ή μήπως άλλαξε ο σχεδιασμός και δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταστέγαση;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος».