Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: "Δεν θα γίνω Ανδρέας Παπανδρέου"

Απάντηση σε όσους τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του πορεία έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο νεαρός πολιτικός αρχηγός σημείωσε πως «ούτε ο Τσίπρας θα γίνει Παπανδρέου, ούτε....


ο ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ, διότι ζούμε σε μια άλλη εποχή. Δε� είμαστε στη δεκαετία του '80. Δυστυχώς για εμάς, είμαστε σε μια πιο δύσκολη εποχή, που χρειάζεται να αναζητήσουμε πιο σύνθετες και πιο δύσκολες απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα. Υπό αυτή την έννοια, εγώ νομίζω ότι ο διάλογος και η συζήτηση πάνω στην πορεία του πολιτικού συστήματος και των κοινωνικών διεργασιών τις κρίσιμες αυτές δεκαετίες του '70 και του '80 είναι πολύ χρήσιμος διάλογος. Ομως σήμερα πρέπει να αναζητήσουμε νέα εργαλεία».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εν λόγω πολιτικός αρχηγός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Τις τελευ! ταίε ς ημέρες έχει δώσει μπαράζ συνεντεύξεων σε μέσα ενημέρωσης, κρίνοντας ότι ο Σεπτέμβριος είναι καταλυτικός μήνας για την κορύφωση της αντιπολιτευτικής οξύτητας λόγω των επερχόμενων νέων οικονομικών μέτρων, αλλά και της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Χθες μιλώντας στο «Βήμα» τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ, προσθέτοντας ωστόσο ότι η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση οδηγεί στη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση.

Κατά τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός του προοδευτικού χώρου, η μεγάλη δημοκρατική παράτα�η της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού».

Παράλληλα, προβλέπει ότι οι αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας θα εξαντληθούν σύντομα, τονίζοντας με νόημα ότι στόχος του κόμματός του είναι η ανατροπή των μνημονίων.

Ωστόσο, αποφεύγει τεχνηέντως να ανεβάσει τους τόνους στο εσωκομματικό πεδίο με αφορμή τα όσα λένε στελέχη του περί επιστροφής στη δραχμή, λέγοντας ότι οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές και οι επίσημες θέσεις γνωστές.