Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μπαρτζώκας: "Ικανή η Τσεντεβίτα, αναζητάμε μόνο ψηλό"

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: "Το  ματς για εμάς έχει μεγάλη σπουδαιότητα. Κι αυτό γιατί ο όμιλος είναι κλειστός, αλλά και γιατί κάναμε λάθος εμφάνιση και είχαμε κακό αποτέλεσμα κόντρα στη Ζαλγκίρις. Πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η Τσεντεβίτα δεν έχει νίκη, αλλά έχει εμπειρία στον πάγκο με τον κύριο Μάλκοβιτς.

Έχουν ποιοτικό ρόστερ και κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό. Είναι ικανοί παίκτες και στην Κροατία είναι καλοί και εκπροσωπούν το μπάσκετ τους, ενώ μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αναμέτρηση με σοβαρότητα και να διορθώσουμε αυτό που έγινε με την Ζαλγκίρις".

Όσον αφορά την απουσία του Τζόι Ντόρσεϊ, αλλά και το ποιος θα καλύψει το κενό του δήλωσε: "Κι ο Άντιτς μπορεί να παίξει στο "5" και ο Μαυροειδής θα έχει περισσότερο χρόνο και θα δείξει την αξία του. Θα αλλάξουμε μικρά πράγματα λόγω της μη συμμετοχής του Ντόρσεϊ. Ειδικά στην άμυνα και στο πικ εν ρολ".

Για τις αναμετρήσεις με την Εφές και την Ζαλγκίρις τόνισε: "Κάθε πράγμα που κάνουμε καλά ή που δεν κάνουμε καλά, μας απασχολεί. Κάναμε δύο καταστροφικά παιχνίδια με Εφές και Ζαλγκίρις. Το είχα πει και πριν τη Ζαλγκίρις, πως πρέπει να έχουμε το ίδιο πάθος και τη θέληση για τη νίκη, αψηφώντας το άγχος του φαβορί που υπάρχει πλέον. Θυμάστε πως σας έλεγα για τη Ζαλγκίρις πως είναι εξαιρετική ομάδα, το είπε και ο κ. Ιβάνοβιτς πως είναι κλειστός όμιλος. Πρέπει να βελτιωνόμαστε συνέχεια. Τώρα με την αλλαγή του Ντόρσεϊ περιμένουμε έναν παίκτη ώστε να αλλάξει η εικ�να μας".

Στη συνέχεια δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός: "Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ του. Από το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τη διοίκηση, αφήσαμε τη μια θέση ξένου. Αυτή τη στιγμή έγινε το θέμα με τον Ντόρσεϊ και έτσι πρέπει να πάρουμε έναν ψηλό. Δεν έχουμε καμία βιασύνη και καμία πρεμούρα για να πάρουμε γκαρντ, προέκυψε του Κρίστμας, τον κοιτάξαμε, αλλά δεν κάναμε ποτέ πρόταση. Δεν έχουμε καμία βιασύνη να πάρουμε περιφερειακό, δεν υπάρχει τραυματισμός.

Μπορεί να πάρουμε παίκτη στην περιφέρεια τον Δεκέμβρη ή τον Γενάρη. Και μπορεί και να μην πάρουμε ποτέ. Αν προκύψει ας είναι λόγω αγωνιστικού και όχι από τραυματισμό ή πειθαρχικό. Κοιτάμε μόνο ψηλούς. Υπάρχει μια δεξαμενή παικτών από τα κοψίματα του ΝΒΑ και υπάρχουν 9-10 παίκτες και αυτούς κοιτάμε".

Τέλος, μίλησε για Τσεντεβίτα και το ότι πολλοί την θεωρούν την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου: "Έχασε από το Μιλάνο εντός, έχασε από την Εφές και είναι δύσκολος ο όμιλος. Άλλαξε προπονητής, πολλοί παίκτες και έχουν πρόβλημα στη χημεία. Είναι πολύ ικανοί παίκτες, είναι και πολύ δύσκολος όμιλος, είναι μια ομάδα που μπορεί να χάσεις παντού σε αυτόν τον όμιλο".

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος μίλησε στο "Sportfm" τόνισε: "Πρέπει να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Από εδώ και πέρα, κάθε ματς είναι τελικός και θα πρέπει να διατηρήσουμε το αήττητο μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης για να προκριθούμε".

Όσον αφορά το κενό του Τζόι Ντόρσεϊ ανέφερε: "Μας στενοχώρησε αυτό που έγινε με τον Τζο. Κοιτάμε όμως μπροστά, τώρα έχουμε συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο. Και πέρυσι με τη Σιένα δεν είχε παίξει, αλλά είχαμε καλύψει το κενό του επάξια". Για την Τσεντσεβίτα είπε: "Να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα".