Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αναζητώντας κάποιο κίνητρο…

Όπως και να 'χει η κατάσταση είναι ξεκάθαρη και εμείς υποχρεωνόμαστε κάθε φορά να σχολιάζουμε τα απλά και δεδομένα. Ο Ολυμπιακός τρέχει σε μια κούρσα μόνος του. Και το γνωρίζουν όλοι. Το ξέρουν οι παίκτες του, οι αντίπαλοι, οι διαιτητές. Ίσως κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν, αλλά αυτό παίζει τεράστιο ρόλο. Και μια ομάδα που ξέρει ότι θα κερδίσει, είναι δύσκολο να αναζητήσει το έξτρα κίνητρο…

Το κακό και η ατυχία των "ερυθρόλευκων" είναι, πως δεν υπάρχει καν η πιθανότητα έκπληξης. Δηλαδή να πεις «πάνε άνετοι, θα χάσουν!" Μα δεν είδατε τι έγινε με τον Άρη; \Προηγούνται οι Θεσσαλονικείς στο 2- 1 και πανηγύριζαν(δικαιολογημένα) σα να πήραν πρωτάθλημα. Και από τον ενθουσιασμό τους, δεν χάρηκαν ούτε δυο λεπτά.

Τρομερή η προσπάθεια των παιδιών του Άρη

Ισοφαρίστηκαν με… παιδικό τρόπο από τον Χολέμπας. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να εγκωμιαστεί η προσπάθεια του Άρη. Τρομερή. Πέρα για πέρα. Με παιδιά που δεν έχουν παραστάσεις, που κάθε εβδομάδα παλεύουν και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει στο 90λεπτο.

Μια ομάδα που όλοι την είχαν ξεγραμμένη στην πρώτη αγωνιστική, αλλά έχει καταφέρει να ορθώσει ανάστημα. Όφειλα να το επισημάνω, γιατί σε ένα ματς παίζουν πάντα δυο, άσχετα αν στους αγώνες του Ολυμπιακού, ο αντίπαλος φαντάζει-και είναι- πολύ πιο αδύναμος…

Τι γίνεται τώρα στον Πειραιά; Νομίζω ότι η νίκη στο Μονπελιέ, έχει σώσει όλες τις καταστάσεις. Πονάνε τα ματάκια μας από αυτό που βλέπουμε, αλλά η τύχη είναι με τον Ζαρντίμ.

Η ανατροπή επί γαλλικού εδάφους έχει αφήσει ορθάνοιχτη την ευρωπαϊκή περιπέτεια και έτσι, ελάχιστοι είναι αυτοί που σκέφτονται δραστικά μέτρα. Η ουσία δεν αλλάζει φυσικά, η ομάδα υποφέρει και θα πρέπει κάποιος να τους ξυπνήσει όλους! Κάποιος να τους πείσει, ότι πέρα από το τρίποντο και την δουλειά, υπάρχει και το ποδόσφαιρο.

Γιατί πολύ απλά, αν κερδίζεις και δεν παίζεις, αυτομάτως ο κόσμος σου θα καθίσει σπίτι του και δεν θα πατήσει στο γήπεδο. Θα είναι ευχαριστημένοι που θα πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά θα τους αρκεί που θα ανοίγουν την τηλεόραση και θα βλέπουν τα στιγμιότυπα.

Γιατί έτσι όπως πάει η δουλειά, αμφιβάλω αν θα μπορείς σε λίγο καιρό να δεις ολόκληρο ματς.

Επί της ουσίας, το ποδόσφαιρο που δεν παίζει ο Ολυμπιακός, έχει αρχίσει να κουράζει. Το ματς που θα έρθει με τη Μονπελιέ, κάνει τους πάντες να "σημαδεύουν" εκεί και να αφήνουν στην άκρη την κακή μπάλα. Για πόσο όμως;