Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Λεβαδειακός έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ...


Με δύο γκολ του Βασιλείου από τραγικά λάθη του Μπουμσόνγκ, ο Λεβαδειακός νίκησε στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Παναθηναϊκό...



με 2-1, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι Βοιωτοί είχαν επαναλάβει ανάλογο θρίαμβο στο ίδιο γήπεδο και επί της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο (0-1).

Το «τρίποντο» επί του Παναθηναϊκού ήταν το πρώτο που πανηγύρισαν οι Βοιωτοί στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με το «τριφύλλι». Αποκλειστικά «υπεύθυνος» γι' αυτό ήταν ο κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων», Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Τα παιδαριώδη λάθη του έδωσαν την ευκαιρία στον Βασιλείου να πετύχει δύο τέρματα και να χαρίσει στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη. Οι Βοιωτοί έπαιξαν έξυπνα κι όπως στον πρώτο γύρο με την ΑΕΚ κατάφεραν να «χτυπήσουν» σε καθοριστικά σημεία του ματς. Τότε ήταν ο Ναπολεόνι που χάρισε την εκτός έδρας νίκη επί της Ένωσης (1-0), σήμερα ήταν η σειρά �ου Βασιλείου να βάλει την «σφραγίδα του» στο 38΄ και 75΄ με ισάριθμα σουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε γρήγορα με τον Τοτσέ (12΄) κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στη συνέχεια για να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση. Τελικά «πλήρωσε» με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα λάθη του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού του, που μπήκε...από το παράθυρο στην αποστολή, λόγω του ξαφνικού αποκλεισμού του Λουκά Βύντρα.