Η κάθαρση σε όλα τα επίπεδα -πολιτικό, επιχειρηματικό, αλλά και κοινωνικό- θα επιδιωχθεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, σε μια προσπάθεια η χώρα να κάνει το βήμα προς τα εμπρός, μετά τις θυσίες τις οποίες επέβαλε η εν εξελίξει κρίση...
Προς αυτή την κατεύθυνση, πίεση ασκείται από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας, η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ασφυκτική. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η απαίτηση της τρόικας για πάταξη της φοροδιαφυγής, που συνιστά βασική αιτία πολλών δεινών και αποτελεί το κρισιμότερο προαπαιτούμενο αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Αυτή την πολιτική φέρεται αποφασισμένη να υπηρετήσει και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία επιδιώκει μια τέτοια εξέλιξη, για λόγους ικανοποίησης -και όχι μόνο- της κοινής γνώμης. Κι αυτό, η κυβέρνηση, φροντίζει να το αποδεικνύει εμπράκτως με σειρά κινήσεων, στις οποίες προβαίνει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το ίδιο, τέλος, ισχύει και με την περίπτωση των δικαστών και των εισαγγελέων, οι οποίοι αναλαμβάνουν -και με το παραπάνω- πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ολα τα προαναφερθέντα δεδομένα συντείνουν υπέρ της άποψης ότι το τρίπτυχο «κάθαρση - δημεύσεις - τιμωρία», θα αποτελέσει τη βασική αρχή άσκησης πολιτικής για όλες τις υποθέσεις, οι οποίες έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και για όσες πρόκειται να ακολουθήσουν...
Ψηφοφορίες με ρίσκο
Στη Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί, τις προσεχείς εβδομάδες, το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς οι 300 θα κληθούν –χωρίς να απουσιάζει το ρίσκο πιθανών ανταρσιών– να αποφασίσουν για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του ίδιου του Ευ. Βενιζέλου, τη διερεύνηση των ευθυνών του οποίου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.