Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Π. Δημητριάδη με πρεσβευτές κρατών-μελών της Ευρωζώνης για το κυπριακό Μνημονιο

Συνάντηση με τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στους οποίους θα μεταφέρει την αποφασιστικότητα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για εξυγίανση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα θα έχει σήμερα Δευτέρα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης.
 

Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών που έχουν οι κυπριακές αρχές με τους εταίρους στην ζώνη του ευρώ σε μια προσπάθεια να παρασχεθούν αναλυτικά εξηγήσεις για τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση και οι οποίες έχουν αμφισβητηθεί ήδη για την αποτελεσματικότητα τους από τα ευρωπαϊκά όργανα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση της καταρχήν, μέχρι στιγμής, συμφωνίας Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της BlackRock αποδίδεται στην κατάρτιση από τις δύο εταιρείες BlackRock και Pimco του κατάλληλου νομικού πλαισίου, το οποίο θα ξεκαθαρίσει τη διαδικασία συνεργασίας των δύο εταιρειών και παράλληλα θα τους επιτρέψει να διασφαλίσουν, η μία έναντι της άλλης, το απόρρητο στον τρόπο και στη μεθοδολογία εργασίας τους.

Η BlackRock είναι ο εξωτερικός συμβουλευτικός οίκος που έχει, καταρχάς, επιλεγεί από την Κεντρική Τράπεζα για να αναλύσει τη μεθοδολογία που ακολούθησε η Pimco για να καταλήξει στο προκαταρκτικό ποσό κεφαλαιακής ενίσχυσης των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων.